Het Bezoekerscentrum Ommen

Het bezoekerscentrum is op een natuurlijke manier ontstaan

Het Bezoekerscentrum Ommen is een burgerinitiatief dat voortgekomen is uit het burgerinitiatief Natuurlijk Ommen, het informatieve online portaal van Ommen. Bezoekerscentrum Ommen fungeert als verlengstuk van de informatieve website Natuurlijk Ommen. Het bezoekerscentrum is de fysieke plek in het groene centrum van Ommen.

 

Startpunt wandelen en fietsen

Het Bezoekerscentrum Ommen in Natuurlijk Ommen organiseert wekelijks activiteiten en arrangementen voor groepen in samenwerking met partners. Denk aan lezingen, excursies, wandelingen, fietstochten, actieve of creatieve activiteiten etc. Het kost tijd om de arrangementen te ontwikkelen. De gemeente Ommen support het initiatief. In het kader van 'de burger aan zet', 'burgerparticipatie', is dit een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen de gemeente Ommen en Natuurlijk Ommen.

Vrijwilligers, met hart voor Ommen en elkaar, organiseren voor inwoners en toeristen activiteiten op het gebied van natuur en cultuur. Dit doen wij door onder andere samen te werken met andere organisaties.

 

Gemeente steunt het centrum

De Gemeente Ommen steunt het burgerinitiatief. Het Bezoekerscentrum Ommen stond sinds mei 2015 leeg. De Gemeente Ommen kon geen nieuwe huurder vinden voor het pand dat van binnen gedateerd was. Vanaf november 2017 kreeg het de functie van Bezoekerscentrum Ommen. Een centrum dat gefaciliteerd wordt door de Gemeente Ommen.

Informatie, streekproducten, souvenirs en leuke producten