Gert Veurink

Dag mensen, ik ben Gert Veurink, geboren en getogen in Ommen. Ik hou van de natuur en maak dan ook graag een wandeling. Tegenwoordig wandel ik veelal naar het Bezoekerscentrum Ommen bij de mooie Besthmenermolen. Een mooi tochtje, het bezoekerscentrum ligt maar 2,5 kilometer vanaf hartje centrum.

Coördinator van bijna 50 vrijwilligers

Vanaf 1 augustus 2019 ben ik coördinator van bijna 50 vrijwilligers en ik zit in het Comité van Aanbeveling. We hebben een mooi team met mensen bij elkaar. Gezamenlijk zetten we de schouders eronder om dit centrum verder te ontwikkelen.

Plezier hebben in wat je doet is belangrijk

Mijn glas is altijd halfvol. Ik ben positief ingesteld en hou van Ommen en de dingen die ik doe. Zo zet ik me ook vrijwillig in bij Nijenhaghen. Voor mijn vrijwilligerswerk ontving ik in 2017 de Vrijwilligerspluim van de Gemeente Ommen. Dat was volstrekt een verrassing.

Begin 2019 benaderde Marjolijn me en stelde voor om een kennis te maken. We maakten verschillende keren een wandeling en leerden elkaar goed kennen waarop Marjolijn vervolgens vroeg of ik er wat voor zou voelen om mee te helpen binnen het Bezoekerscentrum Ommen. Ik hoefde er niet meer over na te denken en ben er in gestapt. Wat ik uit de praktijk geleerd heb en op school, HBO Personeel & Arbeid, kan ik hier toepassen. Ik ga graag met mensen om. Vrijwilligers maar ook de bezoekers voelen de positieve energie en dat maakt het leuk om met elkaar te werken.

MIJN ERVARING EN MIJN PASSIE

Ervaring

1 jaar tuinmedewerker Jurrie Baas
2000 tot heden - diverse functies bij postnl
maart 2019 tot heden - Vrijwilliger Bezoekerscentrum Ommen
augustus 2019 tot heden - Coördinator vrijwilligers

Opleiding

MAVO
MBO Bank en Verzekering
Personeel en Arbeid (HBO)

Huidige functies/activiteiten

Vrijwilligerswerk
Vrijwilliger - Nijenhaghen (15 uur per wek)
Lid Comité van aanbeveling - Bezoekerscentrum Ommen
Coördinator Vrijwilligers - Bezoekerscentrum Ommen

Betaald werk
Postverdeler - PostNL