Schaf tuinmest of potgrond aan en steun onderzoek naar medicijn tegen de ziekte ALS

Het Bezoekerscentrum Ommen is een maatschappelijk centrum voor inwoners en toeristen. Wij hebben in 2019 besloten om ons in te zetten tegen de vreselijke ziekte ALS en dat gaan we ook doen. We hebben een actie in 2020 waarvan een groot deel van de opbrengst naar een instantie gaat die zich inzet om bij te dragen zodat onderzoek naar een medicijn tegen ALS mogelijk wordt gemaakt. De ziekte ALS is een spierziekte met de dood tot gevolg. Er is nog steeds geen medicijn uitgevonden om de ziekte te bestrijden.

Potgrond en tuinmestactie voor ALS

In maart en oktober houdt het Bezoekerscentrum deze actie. Je kunt je steentje bijdragen en bij het Bezoekerscentrum een bestelling doen en op de afhaaldagen je bestelling betalen en afhalen. Hiermee steun je onderzoek naar een medicijn tegen ALS.

Overzicht te bestellen producten:

GFT-Compost 40 liter € 4,00
Potgrond Universeel 40 liter € 4,50
Koemestkorrel 10 kg € 7,00
Koemestkorrel 25 kg € 12,50
Kippenmestkorrel 25 kg € 8,00

 

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een neuromusculaire aandoening, een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. ALS is progressief van aard, dat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat. In vijf tot tien procent van de gevallen is sprake van een erfelijke vorm van ALS. De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het verstand niet aan. Ook blijven de zintuigen (gevoel, smaak, gezicht, reuk en gehoor) meestal intact, de werking van darmen en blaas ook. De seksuele functies blijven lang behouden. Wel worden uiteindelijk alle spieren, behalve de hartspier, aangedaan.