Machteld Oudshoorn

Geboren in Ommen op het landgoed Eerde. Na jaren elders gewoont te hebben ben ik nu weer terug in Ommen. Al vroeg is mij de liefde voor de natuur bijgebracht, als kind was ik het liefst buiten om te
zien wat er zoal groeide en bloeide.

Ook nu ben ik nog steeds zeer geintresseerd in alles wat met de natuur te maken heeft, zoals planten, vogels, zoogdieren etc. Ik ben actief in de Vogelwerkgroep, de Vleermuizen werkgroep en ben ik vrijwilliger bij Natuurmonumenten waar ik samen met Ella Roelfs-Rijzebol de monitoring van de planten bij de Regge doe.

'Het is een unieke plek voor de toeristen en Ommenaren'

Ik vind het geweldig dat er weer activiteiten bij de Besthmenermolen plaats vinden. Het is een unieke plek voor de toeristen en Ommenaren. Marjolijn Rhee weet met haar enthousiasme, netwerk en
capaciteiten verschillende organisaties te verbinden zodat er interessante ontwikkelingen kunnen plaats vinden waar de toerist, dagjesmensen en Ommenaren van kunnen profiteren. Ook de mensen die het wat moeilijker hebben worden niet vergeten. Graag geef ik mijn steun om het Bezoekercentrum Ommen actief en levendig te houden.

MIJN ERVARING EN PASSIE

Ervaring

Medisch specialist op het gebied van Immunologie.

Opleiding

Aug 1972 - International School Eerde, Ommen, General Certificate of Education, Oxford University Board
Sep 1975 - HBO Chemie ( Kandidaats diploma Scheikunde S2), State University Leiden, The Netherlands (B.Sc.)
Apr 1981 - WO Chemie (Doctoraal Scheikunde), State University Leiden, The Netherlands (M.Sc.)
Sep 1981 - WO (Kandidaatsdiploma Geneeskunde), State University Leiden, The Netherlands
Jun 1989 - Ph.D. (Dr) Klinische Wetenschappen en Immunologie), Faculty of Medicine, University of Cape Town, South Africa.

Huidige functies/activiteiten

Immunologisch Expert van de Matchis Foundation

HLA Search Advice Consultant for Bone Marrow Donors Worldwide (BMDW)( now Search & Match of the World Marrow Donor Association)