Jan 't Hoen

Ik ben Jan 't Hoen en geboren in de stad Rijswijk. Op 9 jarige leeftijd verhuisde we naar Zoeterwoude een dorpje bij Leiden.  Vlak naast ons lag een boerderij waar ik volop genoot van kalfjes, koeien, lammetjes en roeien op het water. Een geweldige tijd als je jong bent en uit de stad komt. Later ben ik naar Den Haag verhuisd, toch bleven de bossen me trekken. De zee is prachtig maar hei, zand en bos avontuurlijker. Zo’n 25 jaar geleden zijn we naar Drenthe verhuisd. Daar heb ik bij verschillende GGZ instellingen en Riagg gewerkt. Mijn werkgebied vanuit Zwolle was Ommen, Hardenberg, Staphorst, Hasselt. Prachtige plaatsen en met name de omgeving van Ommen was bijzonder mooi. Ik vond het een feest om daar te mogen werken. Ik heb veel met de gemeente, thuiszorg en andere instellingen in de zorg samengewerkt.

'Het bezoekerscentrum moet een fantastische plek worden.'

Ik kende het Bezoekerscentrum bij de Besthmenermolen wel maar wist niet dat deze zo opgeknapt was. Het was al een unieke plek maar nu duidelijk met een prachtig doel. Via LinkedIn leerde ik Marjolijn Rhee kennen. Wat een passie en bevlogenheid.  Interessant ontwikkelingen gaan plaats vinden. Met haar zorgachtergrond is dit een perfecte plek voor mensen met neurocognitieve stoornissen waaronder de ziekte van Alzheimer. Wij zullen regelmatig met groepen gebruik maken van haar programma.  Mijn deskundigheid kan bijdragen dat het Bezoekerscentrum Ommen bij de Besthmenermolen een mooie plek gaat worden waar mensen met cognitieve stoornissen weer kunnen genieten. Dit moet een fantastische plek worden voor mensen uit Overijssel maar nu ook uit Drenthe.

MIJN ERVARING EN PASSIE

Ervaring

Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige en ervaring in GGZ instellingen door het hele land. Zowel intramuraal als extra muraal.  Parnassia en Dimence als grote instellingen.

Opleiding

MAVO, Leiden
Middelbare Technische School- Elektrotechniek,  Dordrecht
Hogere Technische School, niet afgerond, Dordrecht
B-Verpleegkundig, psychiatrie
Management opleiding zorg Hoge School Leiden
Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige, Hoge School Utrecht
Diverse opleiding gericht op gedragsproblemen, medicatie, somatiek

Huidige functies/activiteiten

Op dit moment hebben wij als familie een kleinschalige woonvoorziening in Wezup. In 2005 ben ik samen met echtgenote en 2 dochters gestart met een dagbehandeling voor mensen met neuro cognitieve stoornissen. In 2012 hebben wij in Wezup een kleinschalige woonvoorziening voor deze zelfde groep. Wij bieden 24/7 intensieve zorg. Het is een prachtige woonvoorziening waar het welzijn bovenaan staat. Door onze aanpak, visie zien wij dat er duidelijke verbeteringen zichtbaar zijn en de levensverwachting toeneemt. Mobiliteit en geheugen lijken te verbeteren.

De kracht van onze voorziening is de huiselijkheid, veel activiteiten en beweging. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel. Samen met een deskundig team verlenen wij kwalitatief hoogwaardige zorg.