‘Regen brengt bezoekers dichtbij Krishnamurti.’

Rustzoekers vinden hun weg naar het Bezoekerscentrum Ommen, ook als het regent. Bij het bezoekerscentrum kunnen mensen op verzoek genieten het Krishnamurti arrangement. Ook vanochtend kwamen bezoekers binnen. Het weer was niet uitnodigend om een lange wandeling te maken want de regen kwam met bakken uit de lucht, toch binnen is het warm en droog.

Toen de bezoekers binnen waren kwam ik met ze in gesprek. Ze waren op vakantie en kwamen uit Nijmegen. Ik hoorde ze praten over Krishnamurti toen ze bij de boeken over Krishnamurti bleven staan. Ik vroeg of er belangstelling was om de documentaire te bekijken onder het genot van een kopje koffie met een Ommer Kniepertie met slagroom. Dat viel in de smaak en de dames zochten een plek aan de tafel. Ondertussen zette ik een kan verse koffie en maakte de Knieperties klaar.

Er werd met belangstelling gekeken naar de documentaire en ruim een half uur was het stil. Indrukwekkend vonden de dames het. Ik gaf ze de route naar het gedenkmonument van Krishnamurti en Kamp Erica. De gedenkmonumenten begeven zich in het gebied nabij het bezoekerscentrum. Het is een prachtig stukje wandelen naar de monumenten. Dat kan vanaf het Bezoekerscentrum Ommen dat het startpunt is voor mooie wandelingen of fietstochten. Het Bezoekerscentrum ligt in het groene hart van Ommen waar je gratis kunt parkeren.

Er werd nog een boekje gekocht over Krishnamurti en de dames vervolgden hun weg. Ze hebben genoten. Wellicht zien we hen ooit nog eens terug.

Tekst en foto’s door: Marjolijn Rhee