Tim Smit

Mijn naam is Tim Smit, 37 jaar oud en woonachtig in Veendam. Ik ben Groninger in hart en nieren. Door mijn praktische instelling ben ik altijd op zoek naar mogelijke en vooral verstandige oplossingen voor een probleem of vraag. Het ontmoeten van nieuwe mensen vind ik eenvoudig, doordat mijn communicatieve vaardigheden goed zijn ontwikkeld. Hulpvaardigheid en een goed gesprek zijn voor mij belangrijke bouwstenen om een pragmatische relatie op te bouwen. Ik zet mij met een gedreven energie in voor het verbeteren van onze leefomgeving, zowel in natuur als in cultuur. Het noordoosten van Nederland speelt daarin een hoofdrol, omdat deze cultuur mij persoonlijk aanspreekt.

'Nait soez’n mor doun'

Oftewel met een frisse blik de handen uit de mouwen steken. Ik kan goed omgaan met veel verschillende typen mensen en ik bereid mij voor op veel verschillende omstandigheden. Doelgericht werken met tussentijdse evaluaties leveren daarbij het gewenste resultaat op. Met de culturele achtergrond die ik bezit is het vanzelfsprekend dat ik open om ga met mensen. Ik stap makkelijk op onbekende mensen af, maar resultaat behalen is altijd een doel voor mij geweest. Samenwerken om elkaar te versterken niet alleen in woord, maar vooral in gebaar levert een prachtig resultaat op. Deze houding in gedrag is voor mij de belangrijkste pijler onder het bestaan. Mijn interesse en werkveld liggen in het woonvastgoed en onderhandelen is daarbij een belangrijke factor.

Mijn waardenprofiel kenmerkt zich door stiptheid; ik vind het nakomen van gemaakte afspraken, hulpvaardig zijn en correct/eerlijk handelen zeer belangrijk. Integriteit en verantwoordelijkheid zijn vanuit mijn opvoeding en afkomst als vanzelf in mijn karakter terechtgekomen. Naast het in bezit hebben van een frisse analytische blik en zeer goede communicatie- en sociale vaardigheden, heb ik ook een goed gevoel voor onderlinge en bestuurlijke verhoudingen. Ik heb een grote en natuurlijke interesse in de maatschappij en een uitgebreide algemene kennis. Een warme belangstelling koester ik voor alle vormen van cultuurhistorie in combinatie met ondernemerschap.

Het idee om actief te zijn binnen het grote en interessante netwerk van het Bezoekerscentrum Ommen en het daaraan gekoppelde succesvolle initiatief Natuurlijk Ommen steun ik van harte. Mensen met een passie voor natuur en cultuur en met veel investeringsdrang in tijd en netwerk zijn zeldzaam. Bovendien drijft de toekomstige kurk op de fles van het culturele erfgoed op mensen met echte passie. Deze manier van wederzijdse afhankelijkheid is een voorwaarde voor groei en vooruitgang

 

MIJN ERVARING EN MIJN PASSIE

Ervaring

Beleidsmedewerker Grondzaken Provincie Groningen
Beleidsmedewerker Stadsontwikkeling Gemeente Almere
Beleidsmedewerker Grondzaken Gemeente Westerveld
Beleidsmedewerker Grondzaken en Vastgoed Gemeente Oldambt

Opleiding

Vwo Winkler Prins Veendam
Vastgoed & Makelaardij Hanzehogeschool
Afstudeerrichting: Taxatie gebouwd erfgoed

Functies/actief

Beleidsmedewerker Vergunning, Toezicht en Handhaving Gemeente Groningen
Vice-voorzitter Stichting Vestingdagen Noord Nederland
Penningmeester Stichting Rampjaar 1672
Bestuurslid stichting in wording Festival Blauw te Blauwestad
Vrijwillig molenaar Molenstichting Midden- en Oost-Groningen
Lid Hendrick de Keyser
Lid Veenkoloniaal Museum Veendam

Interesse: