Organisatie Bezoekerscentrum Ommen

Het Bezoekerscentrum Ommen is gestart in oktober 2017 op de plek waar van 1996 tot mei 2015 het voormalig Natuurinformatiecentrum Ommen was gevestigd. Het Bezoekerscentrum Ommen is een nieuw concept met een lange termijn visie dat gericht is op de toekomst en de maatschappelijke bestemming dat rust op het perceel. 

Maatschappelijke bestemming

Het is in deze tijd belangrijk om stil te staan bij de maatschappij die hectisch is geworden. Daarom is het belangrijk om op een plek tot rust te komen, tot jezelf te komen en te ontspannen. Vanuit het bezoekerscentrum bieden wij rust en ontspanning aan inwoners en ook aan toeristen en bezoekers.

Steungroep en vrijwilligers

Vanuit de steungroep werken wij onze visie uit en bewegen wij mee richting toekomst. In de steungroep zitten ondernemende mensen die in het belang van Ommen en de maatschappij en liefde voor de medemens dit initiatief willen laten b(l)oeien. Mede dankzij de vele vrijwilligers die ons meehelpen maken we dit mogelijk.

(STEUNGROEP)

Met zijn allen

Wij werken samen met partners op het gebied van recreatie, horeca, maar ook met het onderwijs, de landbouw enzovoort. Samen maken we Ommen. Ons doel is om met een meerjarig financiële ondersteuning uit te groeien tot een zelf faciliterend centrum. We willen hiermee een voorbeeld uitdragen. 'Als je met bezieling en liefde voor de medemens je werk doet en het mooier wilt maken op de planeet waarop we leven', dan is dat voelbaar. Dan krijg je mensen mee en dan voelen mensen zich prettig en misschien zelfs wel gelukkiger.'

Steungroep