Huifkartocht door Archem, de familie Smeenk genoot volop!

De familie Smeenk genoot van een weekend in de gemeente Ommen, dit naar aanleiding van hun 50-jarig jubileum. De heer en mevrouw Smeenk wonen in Ede,  een aantal kinderen wonen elders in het land.

Samen met kinderen en kleinkinderen genoten zij onder ander van een rondrit door Archem. De paarden stonden klaar voor vertrek. De kleinkinderen hadden al razendsnel een plek gevonden in de wagen. Toen de kinderen hoorden dat ze ook op de bok mochten zitten verlieten zij de wagen en namen direct plaats naast de koetsier.

Het was best fris maar de wagen is voorzien van een kachel, dus een rondrit is ook bij lage temperaturen in een gesloten wagen erg comfortabel. De rondrit startte bij het Bezoekerscentrum Ommen waar men terecht kan voor leuke arrangementen.

 

Meneer Smeenk luistert aandachtig, al leunend op zijn wandelstok, naar Arend. Het is interessant. Niet alleen voor de ouderen maar ook voor de kinderen. In de wagen was het gezellig. De wagen is geschikt voor ouderen en biedt ook plaats aan een paar mensen in een rolstoel. De banken zijn voorzien van comfortabele kussens. Arend was jarenlang boswachter van beroep en vertelde over de de omgeving en de natuur.

De rit ging onder andere langs Kasteel Eerde waar men even de gelegenheid kreeg om de benen te strekken. Na drie kwartier werd er een tussenstop gemaakt. Er werd gesmuld van heerlijke koek met daarbij thee en koffie. Daar had de familie Smeenk niet op gerekend, dus ze waren verrast.

Na de tussenstop werd de rondrit voortgezet door de prachtige groene omgeving van het bezoekerscentrum dat  in het groene hart van Ommen ligt. Het bezoekerscentrum is ook het ideale startpunt voor wandelingen en fietstochten met of zonder gids.

De Regge doorkruist onder andere de rondrit en dat zorgt er voor dat het beslist leuk blijft. We hopen de familie Smeenk nog eens terug te zien in Ommen of in het Bezoekerscentrum Ommen. Ze hebben een prachtige middag gehad en wij hebben daar vanuit het bezoekerscentrum graag aan bijgedragen. Lees je dit artikel en denk je: ‘Dit is ook leuk voor onze familiedag, ons jubileum, onze vereniging of vriendengroep?’, neem dan contact met ons op en wij zorgen er voor dat jullie het arrangement niet zullen vergeten.

Bericht en foto’s door: Marjolijn Rhee